Faber: "Voor onszelf was het een rustige week"

12 februari 2016, 18:04

De rust lijkt te zijn wedergekeerd bij NEC, waar het de afgelopen weken veel ging over Christian Santos en Rens van Eijden. Santos weigerde te vertrekken én bij te tekenen waardoor hij gepasseerd werd, Van Eijden keerde terug na zijn afgeketste transfer naar Dinamo Moskou. "Van buitenaf leek er natuurlijk veel onrust, maar binnen het elftal hebben we eigenlijk niets te klagen gehad. Voor onszelf was het een rustige week", stelt coach Ernest Faber echter.

"Het is jammer dat er omheen dingen zijn gebeurd, maar wij willen gewoon graag voetballen", zegt Faber op de clubwebsite. NEC treedt zondag in de eigen Goffert aan tegen PSV. Een zware kluif, maar NEC gaat ervoor. "We moeten eerst vooral zorgen dat we zelf goed blijven draaien. De druk ligt natuurlijk wel bij PSV. De grote club die altijd kampioen moet worden, ze zitten zelfs nog in de Champions League, maar wij kunnen alleen maar resultaat halen als we naar onszelf kijken en niet teveel naar het statuur van de tegenstander. We zullen de linies compact moeten houden en het echt met elkaar doen, om kans te hebben op een goed resultaat."

Santos is geschorst voor het treffen met de koploper, maar Van Eijden speelt mogelijk wel. "Ik heb achterin veel fitte spelers en wat dat betreft keuze genoeg, maar we hebben zaterdag nog een training. Van daaruit gaan we kijken welke keuzes we gaan maken. Dus over wie er precies centraal achterin gaat spelen en eventueel met hoeveel verdedigers, kan ik nu niets zeggen. Ze zijn in ieder geval allemaal gretig genoeg, dus dat ziet er goed uit. Voor de positie in de spits geldt precies hetzelfde", aldus Faber, die zondag tegenover zijn oude werkgever staat.

Marcel Appiah is wegens hamstringklachten nog een vraagteken bij PSV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen