Werkgever zet maker van 'Vermeer-bordje' op non-actief

12 februari 2016, 23:29

Marco B., één van de mannen die het niet kan hebben dat Kenneth Vermeer in de zomer van 2014 van Ajax naar Feyenoord verhuisde, is zijn baan kwijt. Reade, een centrum voor revalidatie en reumatologie, meldt vrijdag dat het de man per direct op non-actief heeft gesteld naar aanleiding van diens gedrag tijdens een dartswedstrijd in Engeland.

"Reade reageert geschrokken op de betrokkenheid van één van haar medewerkers bij de openlijke belediging en bedreiging van Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer", meldt Reade in een persbericht. "De Raad van Bestuur en medewerkers van Reade nemen met klem afstand van deze individuele actie. De betreffende medewerker is per direct op non-actief gesteld en de Raad van Bestuur is inmiddels een nader onderzoek gestart."

B. was donderdag in het Engelse Newcastle te gast bij de tweede speelronde in de Premier League Darts. Bij de opkomst van zestienvoudig wereldkampioen Phil Taylor vond hij het nodig om, live op televisie, een bordje met daarop de tekst 'Kenneth NSB' en een getekende pop die Vermeer moest voorstellen te tonen. De getekende pop was een verwijzing naar de opblaaspop die vorige week in de Klassieker aan een strop over de balustrade in de ArenA werd gehangen. Ook deze moest Vermeer voorstellen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen