Aboubakar schiet Porto naar winst in O Clássico

12 februari 2016, 23:50

FC Porto doet weer mee in de Portugese titelrace. De ploeg van coach José Peseiro won vrijdag in Lissabon O Clássico, de Portugese klassieker, tegen Benfica met 1-2. Daarmee werd de achterstand op koplopers Sporting Lissabon en Benfica verkleind tot drie punten.

In een onderhoudende eerste helft kwam Benfica in de achttiende minuut nog wel op voorsprong. Kostas Mitroglou scoorde op aangeven van Renato Sanches zijn twaalfde doelpunt van dit seizoen. Hector Herrera tekende tien minuten later voor de gelijkmaker namens Porto, waar Bruno Martins Indi in de basis stond en de hele wedstrijd speelde.

Vincent Aboubakar groeide met een treffer in de 65ste minuut uit tot de matchwinner in het Estadio da Luz. De Kameroener ontdeed zich van zijn tegenstander en werkte de bal vervolgens met links in het doel. Benfica kreeg daarna meerdere kansen op de gelijkmaker. Porto-keeper Iker Casillas liet zich echter niet meer passeren, ook niet toen Martins Indi gevaarlijk richting zijn eigen doel volleerde. De Spanjaard had een fraaie reflex in huis.

FC Porto komt door de winst op 49 punten. Daarmee staat het nog altijd derde in de Liga NOS, maar de achterstand op koplopers Sporting Lissabon en Benfica bedraagt nog maar drie punten. Sporting gaat zaterdag nog wel op visite bij Nacional Madeira.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen