Cambuur pakt door: Keizer volgt De Jong op in Leeuwarden

13 februari 2016, 12:00   Bijgewerkt: 13 februari 2016, 12:06

Marcel Keizer is de nieuwe hoofdtrainer van SC Cambuur. De Leeuwarders nemen de oefenmeester per direct over van FC Emmen. Keizer volgt Henk de Jong, die vorige week zelf opstapte, op in het Cambuur-stadion. De opdracht voor de oud-speler van Cambuur is duidelijk: hij moet de Friezen behouden voor de Eredivisie. 

"Voor mij is dit de kans om in de Eredivisie en bij SC Cambuur hoofdtrainer te mogen zijn. Dat kan en wil ik niet laten liggen", zo laat Keizer weten. Keizer was als voetballer al actief voor Cambuur. Hij kwam tot 282 wedstrijden in het eerste elftal, waarin hij 34 doelpunten maken. Voordat Keizer dit seizoen aan de slag ging als trainer van FC Emmen, was hij ook al technisch manager bij de Friese club.

Cambuur maakt een moeilijk seizoen door. De club staat voorlaatste in de Eredivisie met slechts één punt meer dan hekkensluiter De Graafschap. Het is aan Keizer de taak om Cambuur te behoeden voor degradatie naar de Jupiler League. Keizer heeft een contract tot en met de zomer van 2018 getekend in Leeuwarden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen