Van Hanegem kan wel janken: "Heel droevig"

15 februari 2016, 08:20

"Ik moet het vandaag helaas wéér over Feyenoord hebben. Daar ontkom ik niet aan", zo begint Willem van Hanegem zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad. Het clubicoon ziet met lede ogen aan dat het van kwaad tot erger gaat met zijn Rotterdamse club. "Als ik Feyenoord zie spelen, kan ik wel janken. Het is heel droevig gesteld met mijn club."

Van Hanegem neemt geen blad voor zijn mond. "Ik word gek van al die goedpraters. Nu zijn er weer mensen die zeggen dat Feyenoord als het derde in de Eredivisie wordt en de beker wint, het toch goed gedaan heeft. Dat is dom geklets. Feyenoord heeft voor dit seizoen geïnvesteerd om eindelijk weer eens kampioen te worden en dan doe je het met zeven nederlagen op rij gewoon heel slecht. Het is ook onzin om te stellen dat je te weinig kwaliteit hebt", vindt De Kromme.

Daar laat de oud-international het niet bij. "Ik vraag me echt af wat ze bij Feyenoord aan het doen zijn", zo gaat hij verder. "Ik vind Van Bronckhorst een aardige jongen, maar ook hij moet ophouden met al die excuses. Ik hoorde hem na de wedstrijd tegen PEC zeggen dat Feyenoord kansen heeft gehad. Dat klopt wel, maar hij vergeet te vermelden dat de tegenstander er nog veel meer had. Het had bij de rust makkelijk al 4-0 of 4-1 voor PEC kunnen staan. Je ziet dat er totaal geen vertrouwen is bij de spelers. Maar dan nog moet je als Feyenoord in staat zijn af en toe een wedstrijdje te winnen."

"Het is eigenlijk te gek dat ik me er zelf op betrapte dat ik Feyenoord wel een goede kans gaf tegen PEC, omdat bij die ploeg veel jongens er niet bij waren. Maar zelfs tegen een veredeld B-elftal lukte het niet. Uit acht wedstrijden één puntje halen, is voor een club als Feyenoord niet normaal. Als dat over twintig jaar ter sprake komt, denken ze dat er een foutje in de statistieken staat", aldus Van Hanegem. "De spelers hebben nu vooral houvast nodig. Speel daarom simpel. Nu doet iedereen maar wat. Een soort ren-je-rot door elkaar. Wees als trainer duidelijk. Voor mij hoeft een trainer nooit te worden ontslagen, dus nu ook Van Bronckhorst niet. Je schiet er meestal niets mee op. Maar aan de andere kant, veel langer kan dit niet zo doorgaan met Feyenoord. Eens ben je uitgepraat."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen