Platini blijft zijn handen wassen in onschuld

15 februari 2016, 13:53

Voor Michel Platini is vandaag (maandag) het proces begonnen waarin hij in beroep gaat tegen zijn schorsing. De Franse voorzitter van de UEFA, die samen met FIFA-preses Sepp Blatter voor acht jaar geschorst werd, blijft ontkennen dat hij zich schuldig gemaakt heeft aan kwalijke zaken.

Platini werd in december samen met Blatter voor acht jaar geschorst, wegens een omstreden betaling van ongeveer 1,8 miljoen euro in 2011. "Ik heb niets verkeerds gedaan en ik ben nergens bang voor", stelt de Franse oud-voetballer in gesprek met persbureau Reuters. De UEFA-voorzitter vindt de gang van zaken uiterst onrechtvaardig. "Ja, ik vind het heel erg. In zestig jaar heb ik nog nooit een rode kaart gekregen, zelfs ook niet op het veld."

De ethische commissie van de FIFA vond de betaling van Blatter aan Platini een dikke schorsing waard, maar daar denken de twee betrokkenen anders over. De zaak wordt nu voorgelegd aan de beroepscommissie van de wereldvoetbalbond. Ook de zaak van Blatter dient deze week, op komende dinsdag om precies te zijn. Als Platini en Blatter hun beroep verliezen, dan kunnen ze alsnog naar het internationale sporttribunaal CAS stappen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen