Nederlands elftal oefent in juni tegen Polen en Oostenrijk

Ger
15 februari 2016, 17:14

Het Nederlands elftal speelt in juni vriendschappelijke interlands tegen Polen en Oostenrijk. De KNVB heeft met beide voetbalbonden overeenstemming bereikt over de speelkalender. Het duel met Polen zal op woensdag 1 juni vanaf 20.45 uur plaatsvinden in Gdansk. Drie dagen later neemt Oranje het in Wenen op tegen Oostenrijk. De bal zal om 20.30 uur in beweging worden gebracht in het Ernst Happel Stadion.

In aanloop naar de WK-kwalificatiecampagne, die begin september start met een uitwedstrijd tegen Zweden, staan voor de equipe van bondscoach Danny Blind nu vijf vriendschappelijke ontmoetingen op het programma. Frankrijk (vrijdag 25 maart in Amsterdam), Engeland (dinsdag 29 maart in Londen) en Ierland (vrijdag 27 mei in Dublin) werden eerder al gestrikt als sparringpartners. Daarna volgen de duels met Polen en Oostenrijk.

In juni is het exact zestien jaar geleden dat Nederland en Polen tegenover elkaar stonden. In voorbereiding op het EK van 2000 won Oranje in het Zwitserse Lausanne met 3-1. De laatste wedstrijd tegen Oostenrijk was op 9 februari 2011. Nederland ging ook in het Philips Stadion met de overwinning aan de haal (3-1).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen