Twente leidde KNVB om de tuin bij transfer Tadic

16 februari 2016, 08:19

FC Twente heeft flink met geld zitten sjoemelen bij de verkoop van Dusan Tadic aan Southampton. Bij de uitgaande transfer van de Serviër hebben de Tukkers 1,8 miljoen euro vergoeding voor het management van de speler buiten de boeken gehouden. Van dit bedrag is later ruim zeven ton via nepfacturen uitbetaald, zo meldt TC Tubantia.

Met de transfer van Tadic naar de Premier League was 13 miljoen euro gemoeid. 3,6 miljoen euro ging naar het managementbureau Friends & Football (F&F), dat zich over Tadic ontfermt. Er werden twee afzonderlijke contracten samengesteld, met allebei een bemiddelingsbedrag van 3,6 miljoen euro, waarvan één contract geheimgehouden werd voor de KNVB. Had Twente dit niet gedaan, dan werd het vanwege financieel toezicht van de voetbalbond vrijwel onmogelijk om Hakim Ziyech als vervanger van Tadic te strikken.

Het komt erop neer dat de financiële situatie van Twente in werkelijkheid dus 1,8 miljoen euro slechter was dan in de boeken stond. De toenmalige bestuurders Joop Munsterman en Aldo van der Laan moesten een oplossing verzinnen voor de tweede 1,8 miljoen euro die aan het management van Tadic overgemaakt moest worden. Uiteindelijk werd er 712.500 euro gestort op basis van niet-verrichte werkzaamheden. Het restant laat nog op zich wachten. Twente heeft de feiten naar eigen zeggen al gemeld aan de onderzoekers, de KNVB en de gemeente Enschede.

Van de Laan schuift de schuld in een reactie in andermans schoenen. "Ik heb na het afsluiten van de transfer van Dusan Tadic details aan de verantwoordelijken binnen FC Twente doorgegeven voor verdere afwikkeling. Na enig tijd is gebleken dat men verzuimd heeft de KNVB in kennis te stellen van de extra commissie voor F&F. Ik heb hier zelf geen bemoeienis mee gehad, noch heb ik een anderen opdracht gegeven een en ander niet te melden", aldus de oud-bestuurder van Twente, die de verantwoordelijkheid min of meer doorschuift naar Gerald van den Belt, de huidige directeur die momenteel ziek thuis zit.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen