Van Raaij ziet plannen alsnog uitgewerkt worden

16 februari 2016, 08:31

Harry van Raaij juicht het toe dat de B-landen in Europa plannen aan het uitstippelen zijn voor een gezamenlijke competitie, achter een Super League met de toplanden Engeland, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië. De voormalig voorzitter van PSV opperde in de zomer van 2000, bijna zestien jaar geleden, al voor een dergelijk initiatief.

De ECA (European Club Association) heeft inmiddels plannen besproken voor een Europese competitie, die in de schaduw staat van een topcompetitie met de beste landen en het doel heeft om de kloof met de absolute top te verkleinen. Van Raaij is vanwege zijn expertise geraadpleegd door de zogenoemde B-landen (Portugal, Rusland, Oekraïne, België, Nederland, Turkije, Zwitserland, Tsjechië en Griekenland). "Ik heb een geheimhouding dus kan ik er in dit stadium niet meer over vertellen. Het is een compleet uitgewerkt plan", zegt Van Raaij in De Telegraaf.

In 2000 gingen de plannen in rook op, maar nu komt er dus misschien een nieuwe kans. "Omdat de grote voetballanden Duitsland, Frankrijk en Italië opeens in paniek zijn vanwege de macht die de Engelse Premier League heeft. Engeland is als voetballand voor iedereen onbereikbaar geworden. Daar gaan we nooit meer bij in de buurt komen. Dus nu staat men er wel voor open", verklaart Van Raaij, die niet denkt dat een Europese competitie tegelijkertijd kan bestaan met de Nederlandse competitie. "Ik denk niet dat het te doen is om twee leagues naast elkaar te hebben. Je moet denken aan een piramidemodel. Met daaronder geledingen waaruit clubs kunnen doorstromen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen