Rooney beschermt Van Gaal: "Wij moeten het laten zien"

16 februari 2016, 11:50

De 2-1 nederlaag bij Sunderland onderstreepte nog maar eens dat Manchester United nog altijd zoekende is. Dat leidt tot veel kritiek aan het adres van manager Louis van Gaal, maar de Nederlander is volgens Wayne Rooney niet de schuldige. De aanvoerder vindt dat de spelersgroep zelf verantwoordelijk is voor de teleurstellende prestaties.

Rooney vindt het niet eerlijk dat Van Gaal de kop van jut is. "Het is frustrerend, aangezien wij als spelers niet goed gepresteerd hebben. De manager heeft veel te verwerken gekregen, maar het is aan ons om het te laten zien. Wij komen er relatief gezien nog lichtjes vanaf. Terwijl wij kansen moeten creëren en wedstrijden moeten winnen. Dat hebben we dit seizoen niet genoeg gedaan."

Man United is met nog twaalf speelronden te gaan zes punten verwijderd van de top-vier van de Premier League, die recht geeft op Champions League-tickets. Ondertussen speelt de Engelse topclub ook nog tegen FC Midtjylland in de Europa League. "Het is belangrijk om weer voor de prijzen mee te doen. Dit is een vrij nieuw team, dus hebben we successen nodig. Het zou mooi zijn als we de Europa League kunnen winnen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen