Veltman: "Ik voel me het beste als centrale verdediger"

16 februari 2016, 13:31

Joël Veltman acteert de laatste wedstrijden door het wegvallen van Jairo Riedewald en Kenny Tete als rechtsachter bij Ajax. De Ajacied vult zijn nieuwe positie zeer aardig in, maar geeft aan dat het wel even wennen was en dat hij toch een voorkeur blijft houden voor een rol als centrumverdediger.

"Na het uitvallen van Jairo hebben we het verdedigend en qua positie goed opgepakt. Ik heb vooral veel respect voor Nick Viergever, red, die er binnen een mum van tijd stond", zegt Veltman op de website van Ajax. "Verandering van de posities binnen het team zijn niet altijd eenvoudig. In de jeugd bijvoorbeeld, begon ik als rechtsbuiten. Al gauw werd ik door jeugdtrainer Patrick Ladru op rechtsback geplaatst. Vervolgens, toen ik in de A1 zat, gaf Frank de Boer – destijds trainer van de A1 – mij een positie als centrale verdediger. Nu sta ik weer rechtsback en ja, daar heb ik echt weer even aan moeten wennen", geeft Veltman toe.

"Ik moet weer mijn oude trucjes uit de kast halen", knipoogt de verdediger van de Amsterdamse topclub. "Aanvallend vind ik het rechtsachter goed toeven en het gaat ook best goed. Ik kan lekker langs de lijnen denderen. Maar als ik eerlijk ben, voel ik me het beste op mijn plek als centrale verdediger. In die positie heb ik inmiddels zoveel wedstrijden gespeeld. Daar heb ik ontzettend veel van geleerd. "

Met Ajax hoopt Veltman druk op PSV te kunnen houden in de titelrace. Momenteel is de Amsterdamse achterstand één punt. "De koppositie is niet meer van ons, maar we zijn zeker van plan om daar snel verandering in te brengen. We hebben keihard gewerkt als team en hebben alles nog in eigen hand. En laten we hopen dat PSV de komende tijd wat punten verspeelt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen