Rechter verklaart WKE na aanvraag fiscus failliet

16 februari 2016, 14:25   Bijgewerkt: 4 december 2023, 11:31

Het zijden draadje waaraan de toekomst van WKE al een tijdje hing, is dinsdagmiddag definitief geknapt. De Belastingdienst vroeg het faillissement van de zondagtopklasser in de ochtend aan en de rechter in Assen heeft deze later op de dag uitgesproken. Het is nog onduidelijk of WKE in hoger beroep zal gaan tegen de uitspraak.

Een maand geleden stond WKE vanwege de grote financiële problemen al aan de rand van de afgrond. Woonwagen Kamp Emmen vroeg toen noodgedwongen het faillissement aan. Toen dat op een emotionele avond op de algemene ledenvergadering bekendgemaakt werd, stonden er echter mensen op. Tjeerd Boonstra meldde zich als nieuwe voorzitter en er diende zich in de persoon van Willem Brink een geldschieter aan. De reddingspoging is echter in rook opgegaan.

Boonstra nam een advocaat in de arm om eventueel een faillissement af te kunnen wenden, maar door de opnieuw oplopende schulden is het alsnog einde verhaal geworden voor WKE. Doodzonde, want de ploeg uit Emmen kende een uitstekend seizoen in de topklasse zondag. Na lange tijd bovenaan te hebben gestaan, was de Drentse club wel afgegleden naar de vijfde plaats.

Komende zondag zou WKE op Sportpark Grote Geert aantreden tegen TEC, dat door het faillissement van WKE de nieuwe koploper is in de topklasse zondag.

[photo,93398,left,]

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen