Officieel: Advocaat gaat Gio bijstaan bij Feyenoord

16 februari 2016, 15:28   Bijgewerkt: 16 februari 2016, 15:38

In zware tijden wordt Giovanni van Bronckhorst bijgestaan door Dick Advocaat. De ervaren coach (68) gaat de relatief jonge (41 jaar) trainer van Feyenoord de komende tijd ondersteunen. Dat heeft de Rotterdamse topclub via de officiële clubkanalen aangekondigd. De support komt op een geschikt moment, aangezien Feyenoord momenteel al zeven wedstrijden op rij verloren heeft.

Advocaat gaat zich bij de technische staf voegen, maar zal alleen maar achter de schermen actief zijn. Hij zal geen actieve rol aannemen op het trainingsveld, maar gaat zijn bijdrage leveren in het voeren van gesprekken en het observeren en analyseren van trainingen en wedstrijden. De ervaren coach zal tijdens duels niet in de dug-out plaatsnemen.

"Toen ik afgelopen maandagochtend door Martin van Geel werd benaderd met de vraag of ik deze rol wilde gaan vervullen, stond ik daar direct positief tegenover. Dat gevoel is na een aantal gesprekken alleen maar gegroeid", zegt Advocaat op het digitale thuis van Feyenoord, momenteel de nummer zes in de Eredivisie. Het is een vriendendienst van de trainer, hij wil geen vergoeding hebben. "Ik doe dit vooral omdat ik een band heb met Giovanni."

Advocaat stond in het verleden onder meer aan het roer bij Oranje (tweemaal), PSV (tweemaal), AZ (tweemaal) Glasgow Rangers, Zuid-Korea, Rusland, België, Servië, Zenit St. Petersburg en Sunderland, waar hij eerder dit seizoen vertrok. In Glasgow werkte de Hagenaar tussen 1998 en 2001 met Van Bronckhorst, wie hij tussen 2002 en 2004 ook onder zijn hoede had bij het Nederlands elftal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen