Reserverol dreigt voor Totti: "Resultaat staat voorop"

Jw
16 februari 2016, 16:20

Francesco Totti hoeft voorlopig niet op veel speelminuten te rekenen bij AS Roma. Trainer Luciano Spalletti zegt dat hij veel respect heeft voor het 39-jarige clubicoon, maar dat het resultaat voorop staat. En dat denkt de Italiaanse coach het beste te kunnen doen zonder de spelverdeler in de basis.

"Ik ben trainer van AS Roma, niet alleen van Totti. Mijn hoofddoel is resultaten behalen en daar baseer ik mijn keuzes op, niet vanwege de achtergrond van een speler", benadrukt Spalletti tegenover sportkrant AS. De teller van Totti staat al op 748 wedstrijden voor AS Roma, maar zelfs de publiekslieveling van de club takelt een keer af.

"Mijn relatie met Totti is vanuit mijn oogpunt nog altijd goed. Hoe hij dat ziet, moet je natuurlijk aan hemzelf vragen. Hij is een speler die echt het verschil kan maken in de aanval, maar het inzetten van zijn kwaliteiten hangt af van de tegenstander. Hij kan de perfecte pass geven, maar als het team druk moet zetten, is het voor hem lastig om vervolgens 40 meter terug te sprinten", vervolgt Spalletti in aanloop naar de Champions League-wedstrijd van morgen tegen Real Madrid, waarin de weer fit verklaarde Totti dus waarschijnlijk op de bank zal beginnen.

Totti kwam dit seizoen mede door blessureleed in slechts vijf competitiewedstrijden (één doelpunt) in actie. In de afgelopen seizoenen was hij met veel wedstrijden en om en nabij de tien goals nog wel van grote waarde voor AS Roma.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen