Solari: "Zidane brengt nieuw elan en enthousiasme"

Jw
16 februari 2016, 17:17

Zinedine Zidane is natuurlijk een bekende naam in de geschiedenis van de Champions League, maar woensdag begint de Fransman aan zijn eerste duel als trainer in het miljoenenbal. De coach van Real Madrid krijgt in aanloop naar de wedstrijd tegen AS Roma complimenten van zijn voormalig ploeggenoot Santiago Solari.

"Hij heeft de frisheid en het enthousiasme teruggebracht en het team heeft daar uitstekend op gereageerd", is Solari van mening in gesprek met UEFA.com. "En natuurlijk is dit nog maar de start. Natuurlijk hoopt iedereen dat hij dit kan volhouden."

Solari heeft goede herinneringen aan zijn tijd met Zidane. "Hij is de meest elegante speler aller tijden, te vergelijken met Diego Maradona. Hij was altijd een stille leider, iemand die niet met woorden maar met acties de leiding op zich nam. Hij wilde altijd de bal hebben en eiste een overwinning. Ook in verdedigend opzicht liet hij van zich spreken. Als mens is hij aardig stil en verlegen, maar spelers zullen met bewondering naar zijn opgedane kennis luisteren."

Solari zette in zijn loopbaan een aanval op, die zou leiden tot een wereldberoemde goal van Zidane. De technicus nam in de Champions League-finale van Real Madrid tegen Bayer Leverkusen een voorzet van Roberto Carlos in één keer op zijn slof. "Er heersen veel mythes over die goal. Het enige goede was mijn pass, de rest was geluk", grapte Solari.

"Nee, serieus: het was een briljante volley van Zidane. Het is in allerlei opzichten een perfect schot, zowel esthetisch als in de manier waarop hij het uitvoert. Het was bovendien ook nog vanuit een moeilijke positie", aldus Solari, die vaak ziet dat zijn inbreng uit de video's wordt verwijderd. "Meestal knippen ze mijn stuk eruit, omdat dat niet zo interessant is. Iedereen wil het doelpunt zien. Maar ik zal het Zidane niet laten vergeten, hoor", knipoogt de Argentijn, die alweer zes jaar geleden stopte met voetballen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen