Engelse bond denkt aan afschaffen replay in FA Cup

Jw
16 februari 2016, 18:09

In het Engelse voetbal volgen wedstrijden zich in rap tempo achter elkaar op. Verscheidene trainers, waaronder Manchester United-coach Louis van Gaal, hadden daar in het verleden al kritiek op. De Engelse voetbalbond lijkt nu bereid te zijn om te luisteren.

De FA Cup is één van de twee bekertoernooien in Engeland, waarmee het land al een uitzondering is ten opzichte van de andere grote voetballanden. De Football Association overweegt in de toekomst de replay in de FA Cup, die nodig is na een gelijkspel, en de midweekse wedstrijden te schrappen om de druk op de voetballers te verlagen, meldt de BBC. Ook wordt gekeken of de halve finales in de League Cup over één duel kunnen worden beslist.

Vooral clubs die nog in Europa actief zijn klagen over het drukke wedstrijdschema. Zo grapte Liverpool-trainer Jürgen Klopp (foto) dat heel wat vrienden hem al hadden gefeliciteerd na de League Cup-zege op Stoke City. De halve finale wordt echter over twee wedstrijden beslist. De Duitse coach benadrukte verder dat het grote aantal wedstrijden de kansen van het Engelse nationale team op een eindronde verkleinen, omdat spelers uitgeput zijn zodra het clubseizoen is afgelopen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen