Fenerbahçe doet dankzij Souza goede zaken in EL

Jw
16 februari 2016, 19:58

Fenerbahçe heeft dinsdag een voorschot genomen op plaatsing voor de volgende knock-outronde in de Europa League. Met Robin van Persie in de basisformatie won de Turkse topclub met 2-0 van Lokomotiv Moskou. Daardoor heeft Fener, dat in de groepsfase Ajax uitschakelde, een uitstekende uitgangspositie voor de return in Moskou.

Josef de Souza Dias, kortweg Souza (foto), was de gevierde man bij Fenerbahçe. De 27-jarige Braziliaan was twee keer trefzeker uit een voorzet. Na achttien minuten voetbal mocht hij volledig vrijstaand binnenkoppen, waarmee Lokomotiv Moskou al vroeg in de wedstrijd een tik kreeg (1-0). In de tweede helft kwam Van Persie met zijn hoofd net niet bij een voorzet vanaf de linkerflank, maar Souza werd opnieuw niet gedekt en profiteerde bij de tweede paal met een intikker (2-0).

Van Persie werd ruim tien minuten voor tijd gewisseld voor zijn concurrent Fernandao. Lokomotiv Moskou, dat in de nationale competitie derde staat, slaagde er niet meer in een uitdoelpunt mee te pikken. De rest van de wedstrijden in de Europa League worden aanstaande donderdag afgewerkt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen