Cruijff lovend: "Messi vermaakt iedereen"

Jw
16 februari 2016, 21:35

Johan Cruijff kijkt momenteel met groot genoegen naar de prestaties van FC Barcelona. De legendarische nummer veertien heeft in zijn columns regelmatig kritiek op het Nederlandse voetbal, maar van het spel van Lionel Messi en zijn teamgenoten geniet hij volop. De 'Cruijffiaanse' penalty van de Argentijn kon hem ook bekoren, zegt hij tegenover Sport.

"Voetbal draait om het bieden van plezier en Messi vermaakt iedereen", aldus Cruijff, die thuis op de bank zag hoe Messi bij een strafschop de bal aflegde voor Luis Suarez, die vervolgens scoorde. De penalty deed veel denken aan de historische variant die Cruijff samen met Jesper Olsen op 5 december 1982 tegen Helmond Sport uitvoerde. "Ik was erg blij met de actie van Messi. Ik steun de ideeën van spelers die zoiets durven te doen."

Cruijff kijkt sowieso graag naar de regerend Spaans kampioen. "Ze spelen het soort voetbal waar ik van geniet. Dan doel ik op de drie aanvallers (Messi, Neymar en Suárez), maar ook spelers als Iniesta, Busquets en Bravo", liet de 68-jarige Amsterdammer, die momenteel vecht tegen longkanker, zich lovend uit.

De strafschop van Messi werd breed uitgemeten in de (social) media. "Sommigen vinden het leuk en sommigen vinden het niets", was het nuchtere antwoord van Barcelona-trainer Luis Enrique op de kritiek dat de actie als vernederend was bedoeld voor Celta de Vigo, dat met 6-1 verloor.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen