Schmidt: "Gewone, gezonde spierpijn, hoe fijn is dat?"

Ger
17 februari 2016, 08:58

Doke Schmidt is door een enkelblessure al bijna een jaar uit de roulatie. De verdediger van sc Heerenveen heeft inmiddels echter enkele belangrijke stappen in zijn revaldatie gezet. Hij hoopt deze voetbaljaargang nog enkele wedstrijden mee te pakken.

"Het gaat nu echt de goede kant op. Ik heb steeds minder pijn en train sinds vorige week weer op het veld. Het is onbeschrijflijk hoe goed dat voelt. Ik ben er zo blij mee", zegt de 23-jarige Schmidt in de Leeuwarder Courant. "Gewone, gezonde spierpijn, hoe fijn is dat? Als ik nu fitte spelers hoor klagen omdat ze twee keer op een dag moeten trainen, denk je: wees blij dat je dat kunt. Je beseft hoe mooi je vak is."

Schmidt heeft nog altijd de ambitie om te slagen bij de club uit zijn geboorteplaats. "Nu ben ik het vertrouwen in de enkel aan het ontwikkelen. Je moet de angst loslaten. Nog even en ik mag de duels weer aangaan. Ik zal altijd pijn blijven houden, maar daar valt mee te leven. Ik heb leren relativeren. Ik heb noodgedwongen veel ziekenhuizen van binnen gezien en als je daar bent besef je dat er veel ergere dingen zijn."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen