Ten Hag: "Haller zal meegaan met niveau in Engeland"

Ger
17 februari 2016, 09:47

Sébastien Haller wil FC Utrecht komende zomer graag verlaten voor een club uit de Premier League. Trainer Erik ten Hag denkt dat de spits momenteel nog niet klaar is voor een Engels avontuur. Haller kan in zijn ogen wél moeiteloos mee in de Nederlandse top.

"Wil hij in Engeland slagen, dan moet hij groeien qua fysiek. In de Premier League speelt hij tegen tegenstanders die twee meter lang en twee meter breed zijn en tóch goed kunnen voetballen. Hij is al groot en sterk voor zijn leeftijd, maar er moet nog wat bij", zegt Ten Hag in het AD. De oefenmeester verwacht dat Haller het in zich heeft om het hogere niveau aan te kunnen. "Bij Utrecht heeft hij zich ook aangepast. De kunst van het scouten is dat soort spelers eruit te pikken."

"In Engeland krijgt hij nog betere spelers om zich heen, hij is een jongen die zal meegaan in hun niveau. Niet alle spelers is dat gegeven, dat heeft met karakter te maken. Je ziet vaak genoeg dat juist daarom spelers uit de Nederlandse subtop het niet redden. Spelen in de top is totaal iets anders dan spelen tegen de top. Je moet er elke wedstrijd staan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen