Openbaar Ministerie onderzoekt 'NSB-bordjes' Vermeer

Ger
17 februari 2016, 14:29

Het Openbaar Ministerie onderzoekt of drie mannen die tijdens een live uitgezonden dartsevenement bordjes omhooghielden met teksten tegen Kenneth Vermeer, kunnen worden vervolgd voor belediging. Als ze niet eerder met justitie in aanraking zijn geweest, krijgen ze een boete.

De identiteit van de drie verdachten is bij justitie bekend. Volgens het Openbaar Ministerie zullen ze binnenkort op het politiebureau worden ontboden om een verklaring af te leggen. De politie kan de mannen niet aanhouden, omdat het delict daarvoor te klein is. "Belediging is een zogeheten klachtdelict en dan kan je iemand niet in voorlopige hechtenis nemen", zegt een woordvoerder van het OM in Amsterdam tegen de NOS.

Het betekent ook dat de doelman van Feyenoord, naast zijn aangifte, nog een losse klacht zal moeten indienen. Alleen dan kan de officier van justitie de mannen vervolgen. Tijdens de dartswedstrijd in het Britse Newcastle hielden de mannen vorige week bordjes omhoog met de tekst 'Kenneth NSB' en Kenneth Vermeer hangen'. Er waren ook poppetjes aan een galg op getekend.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen