KNVB geeft clementie aan Twente: uitstel tot 1 mei

17 februari 2016, 17:12

FC Twente kan opgelucht ademhalen. De geplaagde Tukkers hebben na een eigen verzoek van de licentiecommissie van de KNVB uitstel gekregen voor het aanleveren van de definitieve halfjaarcijfers voor het seizoen 2015/2016. 1 mei is de nieuwe deadline voor de club uit Enschede.

Twente zag zich genoodzaakt om uitstel aan te vragen bij de KNVB-licentiecommissie, omdat er momenteel volop onderzoek gedaan wordt naar de gang van zaken bij de eredivisionist en dit financiële consequenties kan hebben. De licentiecommissie heeft het verzoek om dezelfde reden gehonoreerd. De oorspronkelijke datum voor het indienen van de definitieve halfjaarcijfers was 1 maart.

"De licentiecommissie oordeelt dat een uitstel tot 1 mei FC Twente voldoende tijd geeft de resultaten uit de onderzoeken -indien vereist-  in de halfjaarcijfers te verwerken. Bovendien valt 1 mei samen met de uiterste datum waarop FC Twente de aanbevelingen van het onderzoek van Knüppe moet hebben doorgevoerd", verklaart de KNVB op haar website.

Knüppe doet momenteel in opdracht van de licentiecommissie van de voetbalbond onderzoek naar de structuur en organisatie van Twente, zodat duidelijk kan worden welke bestuurders blaam treffen in de kwalijke zaken die zich de afgelopen jaren hebben afgespeeld in Enschede. Er werden onder meer omstreden deals afgesloten met de investeerdersmaatschappij Doyen. Ook leidde Twente de KNVB om de tuin bij de uitgaande transfer van Dusan Tadic naar Southampton.

Als Twente de aanbevelingen van het onderzoek tot tevredenheid van de licentiecommissie uiterlijk 1 mei heeft doorgevoerd, dan behoudt de club haar licentie. Ondertussen doen de Tukkers zelf ook een intern onderzoek, dat naar verwachting in maart wordt afgerond.

[photo,94025,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen