Rooney dreigt lang buitenspel te staan bij Man United

17 februari 2016, 17:30

Manager Louis van Gaal en Manchester United lijken zeer vervelend nieuws te horen hebben gekregen. In diverse Engelse media circuleert op deze woensdag het bericht dat Wayne Rooney ten minste twee maanden uit de roulatie zou liggen. De aanvoerder en aanvaller van de Engelse topclub kampt met een knieblessure.

Er wordt gezegd dat Rooney schade aan een kruisband opgelopen heeft en dat hij daardoor maandenlang moet revalideren. Een bittere pil voor Man United, omdat de kapitein van het schip tot zeven keer toe trefzeker was in zijn laatste tien optredens. Bovendien is de spoeling in de voorhoede van de Mancunians nogal dun, na het zomerse vertrek van Radamel Falcao (Chelsea) en Javier Hernández (Bayer Leverkusen) en de verhuur van James Wilson aan Brighton & Hove Albion.

Rooney moet zich naar verluidt richten op een rentree in eind april. De all-time topscorer van de Engelse nationale ploeg lijkt onder meer een streep te moeten zetten door de dubbele Europa League-ontmoeting met het Deense FC Midtjylland en de Premier League-krakers tegen Arsenal en Manchester. Bovendien ijkt de interland van Engeland tegen het Nederlands elftal (29 maart) in rook op te gaan voor de aanvaller.

Rooney sprak zich dinsdag nog uit over de penibele situatie waarin Man United zich momenteel bevindt. Hij sprong hierbij in de bres voor de veelvuldig bekritiseerde Van Gaal. "De manager heeft veel te verwerken gekregen, maar het is aan ons om het te laten zien. Wij komen er relatief gezien nog lichtjes vanaf", sprak de captain van de Engelse voetbalgrootmacht, die met nog twaalf speelronden te gaan zes punten verwijderd is van de top-vier van de Premier League.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen