Twee fraaie mijlpalen bij eenvoudige winst Barça

17 februari 2016, 20:28

FC Barcelona heeft woensdagavond zonder al te veel moeite drie punten kunnen bijschrijven in de Primera División. Het sterrenensemble van coach Luis Enrique zegevierde met 1-3 bij Sporting Gijón. Bij de winst in El Molinón kregen twee mooie mijlpalen gestalte voor de Catalaanse voetbalgrootmacht.

Met Andrés Iniesta op de reservebank, maar met het befaamde MSN-trio voorin, had Barça even de tijd nodig om in het ritme te komen. Huurling Alen Halilovic, die namens Gijón tegen zijn eigenlijke werkgever speelde, stuurde Álex Menéndez de diepte in tijdens de rustige openingsfase, maar zag zijn ploeggenoot de bal voorlangs het doel van keeper Claudio Bravo schuiven.

Na 25 minuten spelen was het wel raak, alleen viel het doelpunt aan de zijde van Barcelona. Lionel Messi was trefzeker met een gerichte schuiver van buiten het strafschopgebied en tekende voor de 0-1. Voor de Argentijnse superster was het doelpunt nummer 300 in La Liga, maar dat was niet de enige fraaie mijlpaal die bereikt werd in Gijón.

Nadat Carlos Castro García twee minuten na de openingstreffer van Messi de 1-1 binnengleed, maakte de Argentijn zijn tweede van de avond. Ditmaal was hij trefzeker na een goede assist van Luis Suarez, die vooral knap zijn lichaam afschermde. Met een heerlijk schot met de buitenkant van de wreef schoot Messi de bal hoog en hard in het doel. Een speciaal doelpunt, omdat het de 10.000ste goal van Barcelona ooit was. Neymar raakte na de 1-2 nog de paal, maar voor rust werd er niet meer gescoord.

Na de theepauze eiste Suarez een hoofdrol op bij Barça. De Uruguayaan faalde eerst vanaf elf meter, nadat Gijón-goalie Iván Cuéllar Neymar gevloerd had. Een behoorlijk contrast met afgelopen weekend, toen Suarez met Messi goed was voor een hele bijzondere strafschop. De clubtopscorer pakte echter snel zijn revanche. Na 67 minuten spelen bepaalde hij de eindstand met een knap schot in de kruising op 1-3.

Barça heeft nu eindelijk haar gemiste duel ingehaald, waardoor het evenveel wedstrijden (24) gespeeld heeft als de titelconcurrenten. De Catalanen staan op 60 punten, Atlético Madrid (54) en Real Madrid (53) volgen op gepaste afstand.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen