Wolfsburg geeft riante uitgangspositie uit handen

17 februari 2016, 22:40

Julian Draxler dacht VfL Wolfsburg woensdagavond een geweldige uitgangspositie te bezorgen met twee doelpunten. Zijn ploeg stond na een uur spelen met 0-3 voor tegen AA Gent, maar de Belgen kwamen in de slotfase knap terug tot 2-3. Daardoor blijft de return in de achtste finale van het kampioenenbal spannend.

AA Gent en VfL Wolfsburg speelden in de eerste helft vooral om maar geen tegendoelpunt te krijgen. Beide ploegen hadden wisselend het initiatief gedurende het Champions League-duel, maar gevaarlijk werden ze daar niet uit. Aan de kant van Gent moest voornamelijk Sven Kums het spel verzorgen. Veelal verliep de aanval van Gent via de middenvelder die dit seizoen in topvorm steekt. Aan de kant van Wolfsburg was de hoop gevestigd op Julian Draxler.

De zomeraankoop van Schalke 04 liet vlak voor rust zien waarom zijn ploeggenoten zoveel op hem vertrouwen. Aan de linkerkant speelde hij fraai Thomas Foket uit, waarna hij na een combinatie met Vieirinha vrij voor de keeper stond. De Duitser liet Matz Sels kansloos met een schuiver in de rechteronderhoek. Tot dan toe hadden Gent en Wolfsburg allebei de ruimte kregen om te voetballen, maar kwam het gevaarlijkste moment van het hoofd van Stefan Mitrovic, die een voorzet bijna in eigen doel kopte.

Wolfsburg kreeg vlak na het openingsdoelpunt een tegenvaller te verwerken. Sebastian Jung was al vroeg in de wedstrijd geblesseerd geraakt aan zijn linkerknie. Lange tijd lukte het hem om daarmee door te spelen, maar na een botsing met Brecht Dejaegere moest hij zich laten vervangen met een ogenschijnlijk pittige blessure. Hij zag dan ook niet hoe Draxler na de theepauze voor de tweede keer toesloeg. De international onderschepte een zachte pass, speelde Mitrovic door de benen en liet de doelman kansloos met een heerlijke stiftbal: 0-2.

Het verzet van Gent leek daarmee gebroken. Max Kruse zette binnen het uur spelen de bezoekers bovendien op een riante 0-3 voorsprong. Op aangeven van Christian Träsch werkte de spits bij de eerste paal het derde doelpunt van de avond tegen de touwen. Wolfsburg probeerde daarna vooral de krachten te sparen en dat hadden ze beter niet kunnen doen. Gent vocht zich knap terug in de wedstrijd en had in het laatste kwartier continu het balbezit.

Onder aanvoering van Sven Kums maakte de thuisploeg in de slotfase de 1-3. De middenvelder schoof de bal beheerst in de verre hoek. De koploper van België scoorde zowaar nog een keer dankzij invaller Kalifa Coulibaly. Daardoor blijft de return in Wolfsburg enigszins spannend, maar Gent zal minimaal tweemaal moeten scoren om de kwartfinale van de Champions League te willen bereiken.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen