Zidane dolblij met glansrijk CL-debuut als coach

17 februari 2016, 23:34

Zinedine Zidane zat woensdagavond voor de eerste keer als hoofdtrainer in de dug-out tijdens een Champions League-wedstrijd. De Fransman zegevierde met Real Madrid keurig met 0-2 in het Stadio Olimpico van AS Roma, waardoor de kwartfinales van het miljoenentoernooi binnen handbereik liggen.

Dankzij goals van Cristiano Ronaldo en Jesé Rodriguez lijkt de return tegen Roma niets minder dan een formaliteit te zijn. "We zijn blij met de wedstrijd en het resultaat", sprak Zidane na het laatste fluitsignaal in Roma. "We wisten dat het een zware pot voetbal zou worden, maar we hebben geknokt tot het einde en dat heeft zich uitbetaald in het resultaat."

Toch ging het niet helemaal van harte bij Real Madrid, dat vooral in de eerste helft niet helemaal herkenbaar was. "Voor rust werden we flink onder druk gezet door Roma. Dat is normaal in een lastig Champions League-duel", aldus Zidane, die Ronaldo de ban zag breken in de tweede helft. "Hij speelde fantastisch, maar dat geldt ook voor de rest."

Zidane staat nu anderhalve maand voor de groep bij Real Madrid. "Mijn spelers zijn het belangrijkst. Zij helpen me met mijn nieuwe uitdaging en daar ben ik blij mee. Ik ga er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de ploeg steeds beter zal worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen