Fortuna: "Werken met man en macht aan oplossing"

18 februari 2016, 00:05

Fortuna Sittard kreeg een flinke geldboete van de licentiecommissie van de KNVB, waardoor de financiële problemen van de Limburgse Jupiler League-club er alleen maar groter op zijn geworden. Toch blijft algemeen directeur Joppe Sangen optimistisch over de toekomst.

Sangen geeft op de clubwebsite tekst en uitleg. "Er is een aantal zaken die op dit moment spelen", stelt de directeur van Fortuna. "Zo is er de boete van de licentiecommissie van de KNVB. Daarnaast is het geen geheim dat we er financieel niet rooskleurig voor staan, waardoor het ons deze keer helaas niet gelukt is om alle salarissen op tijd te betalen. We werken nu met man en macht aan een structurele oplossing. De huidige situatie kon onder andere ontstaan doordat de huidige investeerders binnen de verwachte tijdspanne geen overeenstemming konden bereiken."

Fortuna heeft de boete gekregen, omdat de accountantsverklaring in de jaarcijfers ontbrak. "Maar we hebben respijt gekregen tot 1 maart van de KNVB. Gevolg is wel dat een indeling in categorie 1 een feit is", aldus Sangen. "Met hulp van de KNVB, de huidige investeerders, een groep potentiele geldschieters en contacten uit verschillende geledingen van de club wordt er op dit moment keihard gewerkt aan een structurele oplossing. Alle leden van dit collectief hebben een gevoel bij Fortuna. In hun kielzog krijgen wij concrete en noodzakelijke ondersteuning van personen van buitenaf, die hun sporen ruimschoots verdiend hebben in het gezond maken van voetbalclubs. Wat wij met zijn allen in korte tijd voor elkaar gekregen hebben is zeer hoopgevend."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen