Herstelde Boymans: "Mijn seizoen is nu pas begonnen"

Ger
18 februari 2016, 09:44

Ruud Boymans is dolgelukkig dat hij eindelijk weer fit op het veld staat. De spits van FC Utrecht was door een enkelblessure bijna het gehele voorbije kalenderjaar uit de roulatie. Hij beleefde verschillende moeilijke momenten tijdens zijn revalidatie.

"Het was een lange lijdensweg, en het begon me op te breken. Ik was somber, chagrijnig. Dag in dag uit. Kwam het ooit nog goed? Die vraag maalde maar door mijn hoofd", zegt Boymans in VI. Op het moment dat de Limburger op 7 december 2014 geblesseerd raakte, had hij in negen duels al negen keer gescoord. "Waar was ik geëindigd zonder die blessure? Pff, het kwam lange tijd heel hard binnen. Andere spelers zien scoren, ik kon het gewoon niet zien. Er waren weekenden bij dat ik helemaal geen voetbal keek, ook geen samenvatting op Studio Sport. Ik kon het niet opbrengen, ik las het wel wat de club had gedaan."

Uiteindelijk kon Boymans op 7 december 2015 zijn rentree maken. "Een paar dagen later, op 13 december tegen Ajax, zat ik voor het eerst weer bij de wedstrijdselectie. Een bijzondere middag. We wonnen met 1-0 en ik mocht in de slotfase gaan warmlopen. Wat er toen gebeurde? Kippenvel. Ik stond op om te gaan lopen en het stadion ontplofte. Met tranen in mijn ogen heb ik de warming-up gedaan. Zo intens, zo mooi."

Met drie doelpunten in zes duels is Boymans weer helemaal terug. "Voor mijn gevoel is mijn seizoen nu pas begonnen. Eindelijk ben ik weer voetballer. In het begin genoot ik intens van alle kleine dingen. Op het veld staan, een goede pass, een doelpunt. Inmiddels lijkt alles alweer normaal. En dat is misschien maar goed ook. Ik heb mijn portie als geblesseerde speler nu wel gehad. De komende jaren moet ik het laten zien."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen