Van Gaal verwacht moeilijke uitwedstrijd bij Midtjylland

18 februari 2016, 16:59

Tussen al het Premier League-geweld door speelt Manchester United vanavond (donderdag) in de Europa League tegen Midtjylland. De dubbele confrontatie met de Deense club zou in principe geen probleem moeten zijn voor de ploeg van Louis van Gaal, maar de ervaren coach verwacht met name in de uitwedstrijd een lastige klus.

Vanavond speelt Man United het heenduel in Denemarken. "Zij spelen in een moeilijk systeem", legt Van Gaal uit tegenover Sky Sports. "Bovendien zijn de omstandigheden moeilijk. Ik heb hun veld gezien en dat is een veel kleiner veld dan gebruikelijk. Het is erg lastig om hier te winnen. Dat hebben meerdere clubs gemerkt", weet Van Gaal, die bijvoorbeeld Southampton in de voorronde van het toernooi kopje onder zag gaan in Denemarken.

Van Gaal zou het een mooie prestatie vinden als zijn ploeg dit seizoen de Europa League wint. "Manchester United heeft dit toernooi nog nooit gewonnen en we kunnen ons via de Europa League voor de Champions League plaatsen. Meer redenen om voor de toernooiwinst te gaan, kan ik niet bedenken", besluit de Nederlandse trainer.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen