Ogbeche: "In buitenland had ik veel meer kunnen krijgen"

Ger
19 februari 2016, 09:13

Bartholomew Ogbeche zorgde afgelopen maand voor een van de meest opzienbarende transfers in de Eredivisie. De 31-jarige spits verliet SC Cambuur op de valreep voor Willem II. In Tilburg kreeg de Nigeriaan een verbintenis voor tweeënhalf jaar en - volgens het bestuur van zijn oude club - een flinke salarisverbetering.

"Ik ga niet over contracten praten, dat is vertrouwelijke informatie. Ik snap dat de mensen bij Cambuur diep teleurgesteld waren over mijn vertrek. Ik had het er naar mijn zin en ik had een goede band met iedereen. Voor Henk de Jong vond ik het ook wel erg, hij is een goede trainer en een goede man. Hij is inmiddels opgestapt, ik ga hem nog bellen. Maar ik moest deze keuze maken", zegt Ogbeche in VI. "Ik had bij Cambuur kunnen blijven. Maar ik had een contract tot de zomer. Er kwam opeens veel interesse van andere clubs, vandaar dat ik een beslissing moest nemen."

Ogbeche spreekt tegen dat hij puur voor het geld koos. "Speel ik alleen voor dollars en euro's? That's a shame! Mij gaat het om het goede gevoel. Op basis daarvan maak ik keuzes. Zo heb ik gekozen voor Willem II. Ik weet: je kunt het nooit iedereen naar de zin maken. Ik snap de emoties in het voetbal, maar ik laat me daar niet door leiden. Er waren betere aanbiedingen, als het mij puur om geld zou gaan. In het buitenland had ik echt veel meer kunnen krijgen. In landen als China en Turkije. En in het Midden-Oosten. Maar geld is voor mij niet zaligmakend."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen