Van Bronckhorst: "Met Dick erbij komt er energie vrij"

Ger
19 februari 2016, 14:15

Om te breken met een historisch slechte reeks in de Eredivisie kan Feyenoord sinds deze week rekenen op de hulp van Dick Advocaat. De voormalig bondscoach van Oranje staat Giovanni van Bronckhorst bij als klankbord. De dit seizoen debuterende hoofdtrainer hoopt dat puzzelstukjes bij de Rotterdammers zondag eindelijk eens in elkaar gaan vallen in het thuisduel met Roda JC.

"Ik ben heel blij met de aanwezigheid van Advocaat. Met Dick heb ik al jaren een goede band vanuit Oranje en mijn tijd bij Rangers in Schotland", zegt Van Bronckhorst tijdens zijn perspraatje. "Het idee om Dick er bij te halen is vanuit de club gekomen. Ik stond daar gelijk achter. Ik zie dit niet als een diskwalificatie van mijzelf of de staf. Ik twijfel niet aan mijzelf. Ook de spelers reageren positief op de komst van Advocaat. Er komt ook echt iemand binnen. Hij heeft enorm veel ervaring."

"Het is voor Dick wennen in de rol van adviseur, en voor mij ook. Maar hij is een van de topcoaches in Nederland. Dat hij nu wil helpen, daar ben ik hem dankbaar voor", stelt de oud-international. "Met Dick erbij komt er energie vrij binnen de selectie en de staf. Soms is het goed om een buitenstaander er bij te halen." Een eventuele zege op Roda is volgens Van Bronckhorst niet direct toe te schrijven aan de komst van Advocaat. "Het ligt aan het elftal, we doen het met zijn allen."

"We hebben een overwinning nodig, dat snapt iedereen. Daar gaan we zondag vol voor. Hopelijk geeft een goed resultaat dan ook vertrouwen voor de weken daarna", aldus Van Bronckhorst. "Na drie thuisnederlagen op rij moeten wij tegen Roda vanaf de eerste minuut een signaal afgeven, om het publiek achter ons te krijgen." Op Rick Karsdorp (liesklachten) na, beschikt Van Bronckhorst over een fitte selectie. Advocaat zal zondag overigens niet plaatsnemen in de dug-out.

[photo,95844,left,]

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen