Gelderse derby tussen De Graafschap en Vitesse leeft

19 februari 2016, 14:30

Jarenlang werd de wedstrijd tussen De Graafschap en Vitesse niet gespeeld omdat de Doetinchemmers lange tijd in de Jupiler League bivakkeerden, maar dit jaar staat de Gelderse derby weer op het programma. In Arnhem werd het op 20 september 3-0 voor Vitesse, zondagmiddag wordt om 12.30 uur deel twee afgetrapt op de Vijverberg. Het duel staat onder leiding van arbiter Serdar Gözübüyük.

"Deze wedstrijd maakt wat los in de regio"

In Doetinchem heeft men wel respect voor Vitesse. "Een ploeg met heel veel individuele klasse. Dat moeten we aan banden zien te leggen. We willen veel in de duels komen, zelf aan de bal de juiste oplossing vinden en de bal lang in de ploeg houden", aldus Vreman, die aangeeft dat hij met Youssef El Jebli en Nathaniel Will zal starten. Het is nog niet duidelijk of Dean Koolhof, Alexander Bannink en aanwinst Piotr Parzyszek minuten gaan maken. "Dat bekijken we zaterdag en dan moeten we keuzes maken. We hebben een grote groep en hebben iedereen nodig. Dat zal ook zo blijven."

Vitesse gesteund door 550 uitfans

Ook in Arnhem leeft het duel: het uitvak is uitverkocht, aangezien er 550 fans meereizen. "Dat is een mooi gebaar van de supporters", stelt coach Rob Maas. Hij kan nog niet beschikken over Dominic Solanke, maar Renato Ibarra, Isaiah Brown en Arnold Kruiswijk zijn wel weer op de weg terug of helemaal fit. Kelvin Leerdam is wegens ziekte een twijfelgeval. "Even afwachten hoe dat gaat", stelt Maas iin gesprek met VitesseTV.

[photo,92394,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen