De Boer mist verdedigers: "Gudelj is zeker een optie"

Ger
19 februari 2016, 15:11   Bijgewerkt: 19 februari 2016, 16:04

Trainer Frank de Boer maakt zondag zijn rentree op de bank bij Ajax. De hoofdtrainer ontbrak de voorbije speelronde tijdens het gewonnen uitduel met FC Groningen (1-2) wegens ziekte. Tegen Excelsior moet De Boer bij zijn terugkeer puzzelen in zijn laatste linie door blessures en een schorsing.

"Mijn afwezigheid in Groningen was een moeilijke beslissing. Je wil je team niet in de steek laten, maar ik had op dat moment geen andere keus", blikt De Boer tijdens zijn perspraatje terug. Hij volgde het duel op zijn hotelkamer. "Op mijn televisie had ik helaas niet het goede kanaal, dus ik moest de wedstrijd op mijn telefoon bekijken. De verbinding was niet optimaal. En de laatste tien minuten haperde het constant. Toen dacht ik: krijg de klere, ik geloof het wel."

Tegen Excelsior kiest De Boer naar verwachting voor Ricardo van Rhijn als rechtsback. Bij de Amsterdammers ontbreken verdedigers Jaïro Riedewald, Kenny Tete en Mike van der Hoorn. Mede door die personele problemen ziet De Boer middenvelder Nemanja Gudelj zelfs als optie voor de achterhoede. "Hij heeft tegen Groningen ook een tijdje achterin gestaan, al zal dat sneller gebeuren als we met drie verdedigers aantreden."

Achter de naam van Daley Sinkgraven staat in aanloop naar het treffen met Excelsior een vraagteken. De middenvelder heeft een hechting op zijn voet. Riechedly Bazoer, die een pijnlijke enkel opliep tijdens het trainen, kan gewoon spelen. Aanvaller Robert Muric debuteert zondag in de wedstrijdselectie.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen