Excelsior bezoekt Ajax: "Je moet er altijd voor gaan"

19 februari 2016, 16:32

Excelsior wacht al elf wedstrijden op een overwinning, maar de kans dat die reeks dit weekend ten einde komt, lijkt niet heel groot. De Rotterdamse club moet zondag namelijk op visite bij Ajax. Toch blijft coach Alfons Groenendijk positief. De oefenmeester put vertrouwen uit de bezoekjes aan PSV (1-1) en Vitesse (0-0) eerder dit seizoen.

"Ajax is een ploeg met veel kwaliteiten, maar misschien is het een voordeel dat er voor ons iets minder druk is zondag", zegt Groenendijk op de clubwebsite. "Op bezoek bij PSV en Vitesse hebben we beide keren goed meegedaan en laten zien dat het mogelijk is om in dat soort wedstrijden punten te pakken."

"Onze verdedigende organisatie moet goed staan", vervolgt Groenendijk, die het tegen Ajax moet doen zonder Jurgen Mattheij, Filip Kurto en Alessandro Damen. "We moeten zorgen dat we weinig ruimte weggeven. Daarnaast moeten we proberen in de omschakeling onze kans te grijpen. Je moet er altijd honderd procent voor gaan en proberen kansen te creëren. Wie weet schiet je er dan één of twee in, ook dat kan zomaar gebeuren in het voetballen."

Door de mindere resultaten van de laatste maanden staat Excelsior inmiddels onder de rode streep. Niettemin blijft Groenendijk vertrouwen houden in een goede afloop. "Dat komt doordat het verschil tussen winnen en verliezen zo klein is", benadrukt Groenendijk. "Wij zijn niet één keer weggespeeld, alleen zitten we steeds aan de verkeerde kant van de score. Ik kan niemand verwijten er niet voor te gaan. In het voetbal krijg je niet altijd een beloning."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen