Ten Hag blijft kritisch: "Het moet veel pro-actiever"

19 februari 2016, 19:23

Na drie nederlagen op rij in de Eredivisie boekte FC Utrecht afgelopen weekend bij SC Cambuur weer eens een zege. In Leeuwarden werd de laagvlieger met 0-2 verslagen. Coach Erik ten Hag is tevreden over het spel van zijn elftal in dat duel, al heeft hij nog wel verbeterpunten.

"De alertheid, de scherpte, de focus, het nemen van de verantwoordelijkheid. Dat was allemaal aanwezig", blikt Ten Hag op de clubwebsite terug op de ontmoeting met Cambuur. "Maar met name in het offensieve gedeelte zijn er verbeteringen mogelijk. We moeten meer kansen creëren en in de voorste linie moet er meer beweging zijn. Het moet veel pro-actiever."

FC Utrecht speelt zondag thuis tegen Willem II. "Het is aan ons om het verschil te maken. Dat zullen we doen met respect voor de tegenstander, daarnaast rekening houdend met hun sterktes en zwaktes. We hebben ons verdiept in Willem II, maar ik richt me op ons eigen spel. Ageren is de beste manier om de tegenstander te bestrijden", besluit Ten Hag.

Jeff Hardeveld en Willem Janssen maakten maandag hun rentree bij de beloften van FC Utrecht, maar voor hen lijkt het duel met Willem II nog te vroeg te komen. Yassin Ayoub, Patrick Joosten en Christian Kum gelden als een vraagteken voor het treffen met de Tilburgers.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen