Zeges Sparta en VVV, NAC passeert FC Eindhoven

19 februari 2016, 22:18

Koploper Sparta heeft voor de vijfde keer op rij drie punten bijgeschreven in de Jupiler League. De ploeg van coach Alex Pastoor won vrijdag met 1-3 bij Telstar. Nummer twee VVV Venlo zegevierde met 1-4 bij Helmond Sport, terwijl NAC Breda met een 5-0 zege op Fortuna Sittard de derde plaats overnam van FC Eindhoven. De Brabanders, die eerder deze week nog de derde periodetitel hadden gewonnen, verloren met 3-1 bij FC Den Bosch.

Loris Brogno bracht Sparta binnen acht minuten aan de leiding tegen Telstar, maar de thuisclub kwam elf minuten later alweer langszij. Stefano Lilipaly was de maker van het doelpunt. Door goals van Thomas Verhaar en Ryan Sanusi gingen de punten alsnog mee naar Rotterdam. Verhaar was in de 36ste minuut met zijn twintigste goal van dit seizoen verantwoordelijk voor de 1-2, Sanusi legde zeven minuten na de doelwissel de eindscore vast op 1-3.

Met een wedstrijd minder gespeeld heeft Sparta nog altijd negen punten voorsprong op nummer twee VVV Venlo, 61 om 52. De Limburgse achtervolger won zonder de zieke coach Maurice Steijn met 1-4 bij Helmond Sport. Door een tegengoal van Gillian Justiana kwam VVV in de 24ste minuut nog wel op achterstand, maar aan de hand van Ralf Seuntjens, Robin Buwalda (2) en Johnatan Opoku werden de drie punten uiteindelijk eenvoudig binnengehaald.

NAC Breda had, vier dagen na het missen van de derde periodetitel door een nederlaag bij FC Emmen, een gemakkelijke avond. Fortuna Sittard werd in het Rat Verlegh Stadion met 5-0 verslagen, door doelpunten van Divine Naah, Mats Seuntjens, Grad Damen, Danny Verbeek en Enes Ünal. Laatstgenoemde, gehuurd van Manchester City, maakte zijn debuut voor de Bredase club. Fortuna-verdediger Roel Janssen had in de 48ste minuut, bij een 3-0 stand, zijn tweede gele kaart gekregen. NAC heeft nu 49 punten, twee meer dan FC Eindhoven. De provinciegenoot ging met 3-1 onderuit bij FC Den Bosch. Gervane Kastaneer zette de winnaar van de derde periode in de achtste minuut nog wel op 0-1, maar Vykintas Slivka en Furhgill Zeldenrust (2) zorgden voor de ommekeer namens Den Bosch.

FC Emmen en FC Volendam raakten verder achterop bij de top-vier. Emmen speelde met 0-0 gelijk bij Jong PSV, waar Maxime Lestienne na blessureleed zijn rentree maakte en de hele wedstrijd speelde. Volendam moest op visite bij laagvlieger Almere City FC, ondanks een vroege 0-2 voorsprong, genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel. Pelle van Amersfoort redde in de 86ste minuut het punt voor Almere. Emmen en Volendam hebben 41 punten. Go Ahead volgt met 39 punten op plek zeven, na een 1-0 thuiszege op hekkensluiter RKC Waalwijk. Leon de Kogel was met een doelpunt in de 21ste minuut de matchwinner in Deventer.

Door een rake strafschop van Rangelo Janga in de 63ste minuut won FC Dordrecht aan de eigen Krommedijk met 1-0 van MVV. Ondanks een rode kaart van Leroy Owusu pakte Jong Ajax drie punten bij FC Oss. De verdediger werd in de 66ste minuut van het veld gestuurd, de eindstand was toen al bepaald. Elton Acolatse en Vaclav Cerny maakten voor rust de goals voor de Amsterdamse talenten, Fatih Kamaçi deed zeven minuten na de doelwissel iets terug namens de thuisclub.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen