Fraser: "We zijn gewogen en te licht bevonden"

19 februari 2016, 23:40

ADO Den Haag slaagde er vrijdag opnieuw niet in voor de tweede keer op rij te winnen in de Eredivisie. De Residentieclub ging, een week na de 2-4 overwinning bij Excelsior, op eigen veld met 0-2 onderuit tegen PEC Zwolle. Coach Henk Fraser stelt dat zijn ploeg nog een hoop te leren heeft.

"Volgens mij was er tot de goal niet zo gek veel aan de hand, maar het is wel typerend dat wij dat soort goals tegen krijgen", aldus Fraser na afloop bij de NOS, doelend op de fraaie 0-1 van Rick Dekker. "We hebben de jongens vooraf gewaarschuwd voor de kwaliteiten van Zwolle, namelijk compact spelen en er dan uitkomen. Maar deze treffer was niet zo'n geval. De bal werd weg geroeid, waarbij wij naïef en niet alert genoeg waren. Iedereen rekende erop dat de bal uit zou gaan, maar deze kwam voor het doel en daar waren we opnieuw niet alert genoeg. Zij hebben dat uitstekend herkend. Dat is het eerste verhaal."

"Daarna hebben we het vanaf de zijkant aangepast en zijn we, om meer druk te kunnen zetten, 4-4-2 gaan spelen. Dat ging tien minuten goed, maar vervolgens gingen te veel mensen uit positie lopen", mopperde Fraser. ADO kreeg in de slotfase via supersub Dennis van der Heijden wel twee kansen, maar beide keren raakte hij het aluminium. "In die fase hadden we de gelijkmaker misschien wel verdiend, wat dat betreft zat het niet mee."

"Maar we zijn ook gewogen en te licht bevonden", constateerde Fraser. Met de play-offs om Europees voetbal is hij niet bezig. "Ik heb al vaker meegemaakt dat er na een paar mindere duels paniek is en ik heb ook meegemaakt dat er na goede wedstrijden over de play-offs gepraat wordt. Maar nogmaals: wij zijn bezig en weten wat we kunnen. We hadden gehoopt beter en slimmer te kunnen zijn, maar wat dat betreft hebben we helaas nog een hoop te leren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen