Scorende Van der Wiel wint met Paris Saint Germain

Ger
20 februari 2016, 19:49

Gregory van der Wiel heeft met Paris Saint Germain de thuiswedstrijd tegen Stade de Reims in een 4-1 zege omgezet. De Nederlandse verdediger droeg zijn steentje bij door de openingstreffer voor zijn rekening te nemen.

Van der Wiel maakte al in de twaalfde minuut de 1-0. Prince Oniangue bracht Reims na half uur een voetballen weer op gelijke hoogte. Nog voor de pauze liep PSG echter verder uit. Zlatan Ibrahimovic en Edinson Cavani tilden de score naar 3-1. In de tweede helft kreeg het publiek in de Franse hoofdstad nog een treffer te zien. Sterspeler Ibrahimovic legde de eindstand vast, op aangeven van Van der Wiel.

De oud-Ajacied moest dinsdag in de gewonnen ontmoeting met Chelsea (2-1) in de achtste finale van de Champions League nog genoegen nemen met een plek op de bank. Blanc gaf toen de Braziliaanse verdediger Marquinhos de voorkeur boven Van der Wiel.

Tegenvaller voor PSG was dat Angel Di Maria aan het einde van de eerste helft geblesseerd uitviel. De Argentijnse vleugelspits had last van zijn dijbeen. De Italiaanse middenvelder Marco Verratti bleef na rust ook achter in de kleedkamer. PSG heeft een voorsprong van liefst 27 punten op AS Monaco.