AZ boekt zevende overwinning op rij tegen FC Groningen

Jw
20 februari 2016, 20:28

De AZ-trein blijft maar doordenderen. De Alkmaarders wonnen zaterdagavond in eigen huis met duidelijke cijfers van FC Groningen: 4-1. Het was alweer de zevende overwinning op rij voor AZ, waarmee het nog altijd geen punt heeft laten liggen in 2016. De subtopper nestelt zich met de reeks bovendien achter PSV en Ajax op de derde plaats in de Eredivisie.

Daarmee was het verzet van FC Groningen in één klap gebroken. De ploeg van Erwin van de Looi dook in de eerste tien minuten een paar keer heel dreigend op voor het doel van AZ, maar na de openingstreffer was het woord aan AZ. Uit een nieuwe hoekschop bleef de bal wederom hangen in de doelmond en was het dit keer Vlaar zelf die de bal in het net legde (2-0).

AZ had de rust zelfs in moeten gaan met een 3-0 voorsprong. Markus Henriksen kreeg vanaf elf meter de ideale kans om de wedstrijd al in het slot te gooien, maar schoot recht op Padt af, die met een redding zijn eerdere fout goedmaakte. Daardoor bleef de rappe actie van linksback Ridgecanio Haps, die zijn onervaren tegenstander Juninho Bacuna een overtreding uitlokte, uiteindelijk onbeloond.

Toch zou het geen comeback van FC Groningen inluiden. AZ hielp de hoop van de Groningers om zeep door voor de derde keer in de wedstrijd toe te slaan uit een corner. Henriksen stond niet gedekt bij de tweede paal en deed wat hem eerder vanaf elf meter niet lukte: scoren. AZ lijkt zodoende helemaal klaar voor de topper van volgende week tegen Ajax.