Traoré dwarsboomde zelf overgang naar Ajax

Jw
21 februari 2016, 12:18

Ajax zocht in januari tevergeefs naar een aanvallende versterking. Er werd flink getrokken aan Bertrand Traoré, maar de oud-spits van Vitesse verliet Chelsea niet. Dat leek aan de Londense topclub te liggen, maar volgens trainer Guus Hiddink wilde het talent uit Burkina Faso zelf ook niet vertrekken. 

Traoré heeft een paar spitsen voor zich in de pikorde bij Chelsea, maar komt de laatste tijd toch aan spelen toe. Zo maakte hij onlangs in de FA Cup zijn eerste doelpunt in het blauwe shirt en scoorde de sterke linkspoot vorige week tegen Newcastle United (5-1 winst) ook al in de Premier League. 

"Het was een prachtig doelpunt, één van een echte spits. Hij speelt niet veel, maar blijft altijd optimistisch. Bertrand komt elke dag op de club met een glimlach", zegt een tevreden Hiddink in The Guardian. "Afgelopen transferperiode hebben we eraan gedacht om hem te verhuren, maar hij wilde zelf dolgraag blijven. En hij ontwikkelt zich nu fantastisch."

Ajax-coach Frank de Boer gaf eerder nog aan dat Chelsea geen toestemming gaf voor een verhuurperiode. "Die mag niet komen omdat ze hem niet in de Eredivisie willen laten spelen. En dat is nota bene een speler die bij zijn eigen club niet aan spelen toekomt", mopperde de trainer, die duidelijk een fan is van Traoré, eind januari nog. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen