De Boer kiest voor 3-4-3 en zet Milik in de basis

21 februari 2016, 13:29   Bijgewerkt: 21 februari 2016, 13:48

Ajax treedt zondagmiddag in de thuiswedstrijd tegen Excelsior aan in een 3-4-3 formatie. Vanwege de personele problemen in de achterhoede en de speelwijze van de Kralingse tegenstander heeft coach Frank de Boer hier voor gekozen. Hij heeft Arek Milik opgesteld als spits, waardoor Anwar El Ghazi weer vanaf de rechterflank zal spelen.

De Boer kan tegen Excelsior niet beschikken over de geblesseerde Kenny Tete, Jairo Riedewald en Daley Sinkgraven. Ook de geschorste Mike van der Hoorn is niet inzetbaar. De Ajax-trainer kiest niet voor Ricardo van Rhijn, maar voor Joël Veltman, Nick Viergever en Mitchell Dijks in de defensie. Nemanja Gudelj en Riechedly Bazoer staan voor de laatste linie geposteerd en hebben op hun beurt Davy Klaassen en Lasse Schöne voor zich lopen. De jongelingen Robert Muric en Damian van Bruggen zitten bij de wedstrijdselectie van Ajax.

Bij Excelsior is Tom Muyters weer de vervanger van de geblesseerde doelman Filip Kurto. Ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag (2-4 verlies) zijn Daan Bovenberg en Kevin Vermeulen verwezen naar de reservebank. Er zijn basisplaatsen voor Bas Kuipers en Stanley Elbers, Jeff Stans is wederom reserve.

Het duel wordt om 14.30 uur afgetrapt en staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler.

Opstellingen

Ajax: Cillessen; Veltman, Viergever, Dijks; Gudelj, Bazoer, Klaassen, Schöne; El Ghazi, Milik, Younes.

Excelsior: Muyters; Karami, Drost, Fischer, Kuipers; Kruys, Auassar, Bruins; Elbers, Van Weert, Kuwas.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen