Ajacieden genieten van 'lekker voetballertje' Muric

21 februari 2016, 22:17

Natuurlijk was Arek Milik met twee schitterende goals de grote man aan de zijde van Ajax, dat in de ArenA met 3-0 van Excelsior wist te winnen. Maar er viel nog een speler op. Robert Muric bekroonde zijn officiële debuut in de Amsterdamse hoofdmacht met een assist op Davy Klaassen, die voor het slotakkoord zorgde tegen de Kralingers.

De vaste waarden van Ajax genoten van de inbreng van het veelbelovende talent. "Hij deed het heel goed", sprak Klaassen in de mixed zone van de ArenA over de jonge Kroaat. "We weten al langer wat hij kan, omdat hij dat altijd op de trainingen laat zien. Het is een echte dribbelaar, die vanaf de rechterkant gevaarlijk naar binnen kan komen. Het is echt een lekker voetballertje. Het belooft allemaal veel goeds", aldus de aanvoerder van Ajax, die dus een assist kreeg van de tiener.

Veltman kan zich vinden in de omschrijving van Klaassen, die de Kroatische jongeling een 'lekker voetballertje' noemde. "Ja, echt. Ik zat laatst bij Telstar-Jong Ajax te kijken en toen speelde hij ook. Daar zag je af en toe van die typerende acties van hem; naar binnen komen en schieten. Fantastisch, dat kan zeker wat worden", denkt de verdediger.

Muric kwam voor zijn debuut in de hoofdmacht in totaal 39 keer in actie voor Jong Ajax, waarbij hij 35 keer in de basis startte. In deze optredens produceerde de Kroaat tien doelpunten.

[photo,95919,left,]

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen