Angstig Feyenoord pakt eindelijk weer een puntje

21 februari 2016, 18:58   Bijgewerkt: 21 februari 2016, 20:27

Feyenoord heeft zondagmiddag in eigen huis tegen Roda JC een eind gemaakt aan een historisch slechte reeks. Zeven competitienederlagen op rij werden er geleden, maar tegen de Limburgse promovendus mochten de Rotterdammers eindelijk weer eens een puntje bijschrijven: 1-1. Dirk Kuyt maakte zijn honderdste doelpunt in dienst van Feyenoord en Maecky Ngombo scoorde voor de bezoekers.

Het zijn zware tijden in Rotterdam-Zuid en daarom werd Dick Advocaat van de week als adviseur toegevoegd aan de technische staf. De ervaren oefenmeester zal achter de schermen Giovanni van Bronckhorst gaan bijstaan. Onder toeziend oog van de kleine generaal kopte Kuyt Feyenoord vlak voor rust op voorsprong, maar in de tweede helft herstelde supersub Ngombo uit een scrimmage het evenwicht.

Om een ommekeer te bewerkstelligen had Van Bronckhorst zijn elftal tegen Roda JC weer eens op de schop gegooid. Michiel Kramer, Eljero Elia en Renato Tapia keerden terug in de basis en met Kuyt in de rol van aanvallende middenvelder gooide Feyenoord het in offensief opzicht over een andere boeg. Ook met de vernieuwde voorhoede hadden de Rotterdammers nog altijd de nodige moeite om de tegenstander defensief in de problemen te brengen.

De bezoekers waren duidelijk voor een puntje naar De Kuip gekomen en lieten zich in het eerste bedrijf amper zien voor het doel van Kenneth Vermeer. Feyenoord speelde vooral tegen zichzelf en kon maar mondjesmaat voor dreiging zorgen. Na een kwartier redde doelman Benjamin van Leer knap op een kopbal van Kuyt en ook Bilal Basacikoglu en Bart Nieuwkoop kregen de bal er niet in met het hoofd. Nadat Kuyt met een vlammend schot opnieuw op Van Leer stuitte, was het op slag van rust wel raak. Uit een vrije trap knikte de clubtopscorer van de Rotterdammers zijn ploeg op voorsprong.

Feyenoord liet zich na rust terugzakken op eigen helft en Roda JC verliet de verdedigende stellingen om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. De thuisploeg kwam er in de tweede helft niet meer uit en kreeg na zeventig minuten daarvoor de rekening gepresenteerd. Nadat Rydell Poepon met een harde pegel het waarschuwingsschot had gelost, was het Ngombo die zijn status als supersub weer eens waarmaakte. De Belgische aanvaller bracht zijn ploeg met een flipperkastgoal op gelijke hoogte.

De Rotterdammers leken lamgeslagen en konden na de gelijkmaker lange tijd geen vuist maken. Nadat Elia in de slotfase op heerlijke wijze drie tegenstanders het bos in stuurde en Anass Achahbar uit diens voorzet het zijnet had getroffen, zette Feyenoord nog een keer aan. Het slotoffensief resulteerde bijna in de winnende treffer, maar Elia verzuimde om in blessuretijd de mooiste aanval van de middag te bekronen met een doelpunt. De kiezelharde inzet van de vleugelaanvaller spatte uiteen op de lat, waardoor de Rotterdamse formatie genoegen moest nemen met een punt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen