Veltman blij met optreden Ajax en goudhaantje Milik

21 februari 2016, 18:48   Bijgewerkt: 21 februari 2016, 18:56

Ajax wist zondagmiddag dankzij een comfortabele 3-0 overwinning op Excelsior nadrukkelijk in het spoor van PSV te blijven. Het verschil met de koploper is weer gereduceerd tot één puntje. Joël Veltman was niet alleen tevreden over het resultaat in de Amsterdam ArenA, maar ook over het spel van Ajax. "Dit geeft wel een lekker gevoel, dit is wat we wilden."

Aanvallend voetbal, maar ook slordigheden

"We hebben aanvallend voetbal gespeeld en veel kansen gecreëerd. Uiteindelijk winnen we met 3-0, daar zijn we wel tevreden over. Ook over het spel. We wisten dat Excelsior ging inzakken en dat het daardoor moeilijk kon worden, maar we hadden het tempo er goed in", sprak Veltman na afloop van de zege in gesprek met FCUpdate.nl.

Genieten van Milik

Milik was de gevierde man aan Ajax-zijde, met twee mooie doelpunten. "Dat was genieten", glimlacht Veltman. "Bij de eerste maakte hij een goede actie - hij speelde de bal door de benen van Sander Fischer - en schoot hij de bal prachtig binnen. We weten allemaal dat hij een fantastisch linkerbeen heeft en dat liet hij bij de 2-0 ook weer zien", stelt Veltman. "Hij was al lekker bezig op de training, hij schoot ze er wel in. Heerlijk voor hem dat hij er twee gemaakt heeft."

Nieuw systeem en meer schieten

De 3-4-3 formatie van Ajax is Veltman aardig bevallen. "Het is wel anders, je moet als vleugelverdediger bijvoorbeeld meer meters maken. Dat was vermoeiend voor Mitchell en mij, vooral in de tweede helft. Maar het voelt goed aan, moet ik zeggen", aldus de Ajacied, die niet denkt dat dit systeem volgende week tegen AZ ook gehanteerd zal worden. "We moeten kijken naar hoe een tegenstander speelt. AZ speelt met drie aanvallers, dus ik denk dat we dan met vier verdedigers zullen spelen."

Voor het duel met Excelsior had Ajax in 2016 opvallend genoeg de minste doelpogingen (65 stuks) in de Eredivisie. Het viel op dat veelvuldig op doel geschoten werd tegen de Kralingers, maar dat was volgens Veltman geen speciale opdracht. "Nee. Maar als je rond de zestien staat, waarom zou je dan niet gewoon schieten? We hebben meerdere jongens die goed kunnen schieten, Neno en Riechedly (Gudelj en Bazoer, red.) bijvoorbeeld. Natuurlijk lees je dat van die doelpogingen, maar het was helemaal niet zo dat we daardoor meer gingen schieten. Zo'n statistiek is natuurlijk niet des Ajax. Onze kansen gingen er weliswaar vaak in, maar je wil natuurlijk meer kansen creëren en meer doelpunten maken", aldus Veltman, die met Ajax ook eindelijk eens won met een marge van twee goals of meer. "Ja dat is lekker. Ik voelde de opluchting ook echt bij de 2-0."

[photo,95926,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen