Oud-Ajacied Suk trefzeker bij overwinning FC Porto

21 februari 2016, 21:24

FC Porto heeft zondagavond een zwaarbevochten overwinning geboekt op Moreirense FC. Mede dankzij een doelpunt van voormalig Ajacied en FC Groningen-speler Hyun-Jun Suk won Porto met 3-2.

De bezoekers kwamen knap op voorsprong. Iuri Medeiros opende na tien minuten al de score voor de nummer veertien van de Portugese competitie. Achttien minuten later verdubbelde Fábio Espinho de score voor de gasten. Miguel Layún maakte nog voor rust de aansluitingstreffer door een strafschop te benutten.

Suk, die een basisplaats had en de hele wedstrijd speelde, maakte een kwartier voor tijd de gelijkmaker. De schijnwerpers waren na afloop gericht op Evandro, die enkele minuten later het winnende doelpunt maakte. Jesús Corona, oud-FC Twente, werd in de rust gewisseld.

FC Porto staat derde met drie punten minder dan Benfica en Sporting CP.