Milik: "De laatste weken waren niet makkelijk"

21 februari 2016, 21:35

Arek Milek liet tijdens het competitieduel met Excelsior zien over een goed linkerbeen te beschikken. De Poolse spits nam op fraaie wijze twee van de drie doelpunten voor zijn rekening tijdens de 3-0 overwinning.

Vooral de ArenA lijkt de aanvaller goed te liggen. In 21 wedstrijden scoorde Milik veertien doelpunten in het onderkomen van Ajax. "Ik speel heel graag in de ArenA. We hebben meestal een goed veld", vertelt de aanvaller aan Metro. Die tevredenheid over de grasmat was er niet altijd. "De eerste paar wedstrijden na de winterstop was het veld dramatisch. Iedereen gleed uit, dat was heel lastig voetballen. Het nieuwe veld dat erin ligt is veel beter. Nog steeds niet perfect, maar wel een stuk beter."

Vanuit een lastige hoek sloeg Milik tweemaal toe tegen Excelsior. "Misschien was het frustrerend voor mijn tegenstander, want hij stond gewoon voor me", gaat hij verder. "Maar daar ben ik niet mee bezig. Ik ben blij met mijn doelpunten. Voor de club en voor mezelf. Als ik niet regelmatig bij Ajax speel, kom ik ook niet in aanmerking voor de nationale ploeg van Polen en dat is uiteraard heel belangrijk voor me."

Milik is desondanks niet altijd verzekerd van een basisplek en zat onder meer tegen Feyenoord op de bank. "De laatste weken waren niet gemakkelijk, maar ik moet proberen te begrijpen dat ik soms niet speel, al is dat heel moeilijk voor me. Als je bijna alle wedstrijden speelt, maar niet tegen de grote teams als Feyenoord en PSV, is dat frustrerend. Natuurlijk was ik kwaad dat is normaal."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen