Veltman wil goede lijn doortrekken naar Oranje-basis

23 februari 2016, 08:02

Er wordt dit seizoen met regelmaat gezegd dat het spel van Ajax te wensen overlaat, maar één ding kan je de Amsterdammers niet ontzeggen: de organisatie staat als een huis. Met dertien clean sheets en slechts vijftien tegengoals in 24 optredens kunnen we gerust stellen dat het verdedigend gezien heel goed gaat bij Ajax. Joël Veltman is een rots in de branding en wil blijven doorgroeien. FCUpdate.nl sprak met de Ajacied.

We kunnen er niet omheen: Veltman is dit seizoen gewoon lekker bezig. Hij is niet alleen als centrumverdediger van grote waarde, maar staat de laatste tijd ook als rechtsachter zijn mannetje. "Het is af en toe wel schommelen met de posities, maar het gaat lekker", zegt de verdediger van Ajax, die afgelopen weekend tegen Excelsior (3-0 winst) de rechterpion was in een driemansverdediging.

De fraaie statistiek van dertien clean sheets is niet alleen een mooi compliment voor doelman Jasper Cillessen, maar ook voor de gehele verdedigingslinie en de rest van het team. "Dat is wel lekker, ja. Het was de doelstelling om een stabiel seizoen te draaien en tot nu toe gaat het goed", stelt Veltman, die het lastig vindt om een persoonlijk doel te formuleren. "Ik wil nog niet te ver vooruit kijken. Ik wil een goed seizoen beleven en dan zie ik het daarna wel."

Toch kent Veltman het scenario van jongens als Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Thomas Vermaelen, die met hun ontwikkeling bij Ajax een fraaie transfer afdwongen. De Ajacied zegt nog niet echt met zo'n scenario bezig te zijn, maar vindt het wel een mooi wandelpad: "Ze hebben het hier weleens over de Jan Vertonghen-norm. Het zijn ook mooie voorbeelden, hij speelt nu samen met Alderweireld in het centrum bij Tottenham. Ze doen het daar uitstekend, dat maakt ze wel een goed voorbeeld."

Veltman lijkt eerst een ander doel te hebben: Oranje. Met zijn goede en stabiele spel hoopt hij zich weer in de kijker te spelen bij bondscoach Danny Blind. "Natuurlijk wil je altijd bij Oranje zitten. Aan het einde van het seizoen staat er weer een aantal oefenwedstrijden op het programma. Natuurlijk is het een doel om weer bij het Nederlands elftal te komen en daar uiteindelijk een vaste basisspeler te worden", stelt de achtvoudig international.

Vooralsnog lijkt Veltman in ieder geval op de goede weg te zijn. "Ja, dat denk ik ook wel. Als trainer wil je graag dat een verdediger een zekerheidje is en dat probeer ik dit seizoen wel echt te laten zien. Dan is het uiteindelijk aan Danny Blind om te zeggen, 'nou, die zetten we er eens in'", besluit de 24-jarige verdediger van Ajax.

Door: Koen Jans

[photo,95944,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen