"We gaan vol voor de derde plaats en de winst bij Ajax"

22 februari 2016, 11:33

Ben Rienstra geniet er op dit moment van om speler van AZ te zijn. De 25-jarige middenvelder rijgt de overwinningen met de Alkmaarse club aaneen en heeft daarom een heerlijk gevoel. Dankzij zeven zeges op rij is de Noord-Hollandse eredivisionist nu terug te vinden op de derde plaats.

Het is een en al positiviteit in Alkmaar, stelt Rienstra. "De sfeer is super goed. Het is gezellig, maar er wordt ook keihard gewerkt. We drukken elkaar met de neus op de feiten wat betreft dingen die niet goed gaan. We blijven kritisch. Dat zie je terug in de resultaten. Het geeft een goed gevoel dat mensen over ons goede voetbal praten. We zijn goed bezig en willen dit doorzetten", aldus Rienstra, die vindt dat zijn spel parallel loopt met het spel van de ploeg. "Voor de winterstop was mijn spel goed-slecht-goed-slecht. Net als het team heel wisselvallig. Na de winterstop ben ik stabiel, met af en toe uitschieters naar boven. Zo moet het."

Komende zondag wacht voor AZ de lastige uitwedstrijd tegen Ajax en binnenkort gaan de Alkmaarders naar Rotterdam-Zuid voor de halve finale van de KNVB Beker. "We gaan vol voor de derde plaats. Hopelijk kunnen we ook tijdens de halve finale van de beker in De Kuip tegen Feyenoord een goede pot neerzetten, zodat we naar de finale kunnen. Met uitwedstrijden tegen Ajax en Feyenoord volgen nu twee mooie potjes. We gaan ook vol voor de winst in Amsterdam, met ons eigen spel zoals we dat momenteel spelen. Ajax speelt voor het kampioenschap, dus die willen ook drie punten. Het kan daarom een heel leuke wedstrijd worden", besluit Rienstra op de clubwebsite.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen