Wenger prijst Barcelona: "Ze zijn nagenoeg perfect"

Ger
22 februari 2016, 17:24

Manager Arsene Wenger beseft dat Arsenal voor een loodzware klus staat in de Champions League. De Londenaren nemen het in de achtste finales op tegen titelkandidaat FC Barcelona. Dinsdagavond wacht de eerste wedstrijd in het eigen Emirates Stadium.

"Barcelona is de superfavoriet. Ze hebben de meest efficiënte aanval ter wereld en kunnen ook scoren als ze de onderliggende partij zijn. Een perfect team bestaat niet, maar Barcelona komt aardig in de buurt", zegt Wenger. "Het is aan ons om dit tweeluik spannend te houden. We moeten voorkomen dat we na de eerste wedstrijd al voor een nagenoeg onmogelijke opgave staan. Ten opzichte van de afgelopen jaren heeft mijn selectie aan ervaring gewonnen. Deze spelers zijn al geruime tijd bij elkaar en klaar voor deze lastige opdracht."

"Barcelona heeft sindsdien wel enkele veranderingen ondergaan. Ze hebben iets minder de bal en zijn gevaarlijker in de counter", stelt Wenger vast. Opvallend genoeg wist Lionel Messi, de sterspeler van Barça, Petr Cech nog nooit te passeren. En dat terwijl de huidige Arsenal-doelman in dienst van Chelsea acht keer tegenover de Argentijn stond. "Ik hoop dat Cech daar heel veel vertrouwen uit haalt", zegt Wenger. "Wellicht heeft Messi een beetje een complex en zal de geschiedenis in ons voordeel werken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen