Ombudsman onderzoekt aanhoudingen Feyenoord-fans

Ger
22 februari 2016, 18:10

De Nationale ombudsman Reinier van Zutphen stelt een onderzoek in naar de aanhouding van 326 supporters van Feyenoord, zondag voor de wedstrijd tegen Roda JC. De fans hielden een protestmars tegen het bestuur, naar aanleiding van de historisch slechte reeks van de Rotterdamse club in de Eredivisie.

De opgepakte fans keerden zich zondag bij De Kuip tegen de politie. Daarna werd besloten ze als groep aan te houden. Alle opgepakte fans zijn inmiddels weer naar huis gestuurd. Ze kregen allemaal een boete van 220 euro, omdat ze zich volgens de politie schuldig hebben gemaakt aan wanordelijkheden. Een tiental kreeg ook een bekeuring voor openlijke geweldpleging. Het Openbaar Ministerie gaat camerabeelden bekijken en zal later beslissen over eventuele vervolging van relschoppers.

Van Zutphen wil onder meer nagaan of de aanbevelingen uit het onderzoek uit 2008, van de vorige Ombudsman, zijn opgevolgd. Die onderzocht toen ook de rellen uit 2006 waarbij Feyenoord-fans waren betrokken. Toen werden meer dan achthonderd mensen opgepakt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen